Armeense jongerenbijeenkomst «Don’t give up» in Gent

«Don’t give up», dit was het thema van de jaarlijkse Armeense jongerenbijeenkomst op zaterdag 23 april 2016 in Gent. De jongeren kwamen uit vijf verschillende kerken uit Frankrijk, Nederland en België: kerken van Utrecht,  Almelo, Parijs, Lyon, Gent en Kortrijk. Ze kwamen samen om God te prijzen en een gezegende dag te beleven.

De dag begon met lofprijs en aanbidding van de Heer en een begroetende woord van de voorgangers. Hierna was er een preek voorzien door pastoor Artur Nazarjan. Na het luisteren was het tijd om zelf aan de slag te gaan. De volledige groep werd verdeeld in 5 groepen die elk een verhaal uit de Bijbel moesten bestuderen en presenteren aan elkaar. Tijdens dit groepswerk konden de jongeren elkaar wat beter leren kennen en samen werken in eenheid om een mooie presentatie te bekomen. Op het einde van de dag kregen ze ook de kans om al hun vragen te stellen aan de pastoors in een vraaggesprek en werd elk van hun vervolgens één voor één gezegend tijdens het gebed. Door de dag heen waren er ook pauzes voorzien waar de jongeren de kans kregen om met elkaar om te gaan en nieuwe vriendschappen te doen ontstaan.

Het was kortom een zeer gezegende dag die ze niet snel zullen vergeten.

TEKST EN FOTO’S: ANNA V.

CHRISTIAN YOUTH MEETHING_2016_2000pixels_4CHRISTIAN YOUTH MEETHING_2016_2000pixels_2CHRISTIAN YOUTH MEETHING_2016_2000pixels_3CHRISTIAN YOUTH MEETHING_2016_2000pixels_1
--